LEER DE BIJBEL KENNEN

Met mentor • 5 lessen • 318 cursisten

Intro

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Het is een boek vol levenswijsheid. Het gaat over onze herkomst, het doel van ons leven en over leven na de dood. Alle denkbare levensvragen komen in de Bijbel aan de orde. En ook antwoorden zijn erin te vinden. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn door het lezen van de Bijbel geboeid en getroost.

Weet je niets of nauwelijks iets van de Bijbel, maar zou je daar verandering in willen brengen? Dan is deze cursus speciaal voor jou!
Wat is de inhoud van het christelijk geloof? Wie heeft de Bijbel geschreven? En wat staat er eigenlijk in? De basiscursus ‘Leer de Bijbel kennen’ geeft antwoord op al deze vragen. Meld je aan voor deze gratis online cursus en maak kennis met dit bijzondere Boek.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf lessen met de volgende thema’s:

1. Wat voor Boek is de Bijbel?
2. Wie is God?
3. Wie is Jezus?
4. Wat gebeurt er als mensen over God en Jezus horen?
5. Welke betekenis heeft de Bijbel voor ons?

Opzet (screenshot met aanwijzingen)

Elke les bestaat uit een aantal paragrafen. Deze paragrafen bestaan uit een stukje tekst en drie
vragen. Deze vragen zijn onder te verdelen in:
- feitelijke vragen
- verdiepende/opzoekvragen
- denkvragen
Elke les wordt afgesloten met het lezen van een Bijbelgedeelte en een slotvraag.

Tijdlijn

Omdat de verhalen in de Bijbel zich uitstrekken over een periode van ongeveer vierduizend jaar is er een tijdlijn toegevoegd. Zo zie je precies wanneer een gebeurtenis plaatsvond.

Reacties

Hier kunt u uw antwoorden invullen. Als cursist krijg je een contactpersoon aangewezen, die gedurende de cursus reageert op je antwoorden. Begrijp je iets niet, wil je meer weten of heb je andere vragen? Ook dan kun je bij je contactpersoon terecht!

Start cursus